Dünya

Korona virüsü aşısı hakkında ABD Başkanı Trump tarih açıkladı!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan koronavirüse karşı aşı çalışmaları Türkiye’nin de içinde bulunduğu çalışmalarla devam ediyor.

Koronavirüsle mücadeleye ve beklenen sonuçlar hakkında açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump koronavirüs aşısı ile ilgili de açıklama yaptı.

KORONAVİRÜS SALGININDA ÖLÜMLER HIZLA ARTIYOR

ABD Başkanı Trump’a göre korona kaynaklı ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı geçen hafta 65 bin olarak açıklanırken bu hafta 80-90 bin arasında olacağı belirtildi. ABD’nin koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı bir süreç geçirdiğini ve alınan tedbirler kapsamında ekonomik olarak kapanan bazı eyaletlerde hayatın kademeli olarak yeniden normale döndürülebileceğini ifade eden Trump, “O zaman 65 bin demiştim şimdi 80 ila 90 bin diyorum çünkü çok hızlı artabiliyor.” şeklinde konuştu.

Korona virüsü aşısı hakkında ABD Başkanı Trump tarih açıkladı!

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN TRUMP TARİH VERDİ

Koronavirüs aşısı hakkında ise Trump, “Yaptığımız sıkı takip sonucunda beklediğimiz aşının 2020 sonunda bulunacağını düşünüyoruz. Şu an elimizde modeller var ve ikmal hattı kuruyoruz.” dedi.

Ayrıca Trump’ın koronavirüs salgını hakkında yaptığı açıklamalarının Beyaz Saray Kovid-19’la Mücadele Görev Gücü üyelerinin ifadeleriyle çeliştiği görüldü