Dünya

Koronavirüs bitmeden Çin'de yeni bir salgın ortaya çıktı! Bubonik Veba 24 saatte öldürüyor! Bubonik Veba nedir? Belirtileri ve özellikleri..

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla uğraşıyor. Koronavirüs salgını bitmeden şimdi de Bubonik Veba ortaya çıktı. Vakanın görüldüğü Bayannur, 3. derecede alarma geçti.

BUBONİK VEBA NEDİR?

Koronavirüs vakaları hızlı bir şekilde artmaya devam ederken, şimdi de Bubonik Veba çıktı. Halkın kara veba ya da kara ölüm olarak adlandırdığı bu hastalığın kökeni Ortaçağ’a dayanıyor. Avrupa bölgesinde yaklaşık olarak 50 milyon kişinin ölmesine sebep olan Bubonik Veba, yeniden ortaya çıktı.

BUBONİK VEBA BELİRTİLERİ

Dünya, Çin’de ortaya çıkan yeni Bubonik Veba’sını internet üzerinde araştırmaya başladı. Salgının belirtileri şu şekilde ifade ediliyor:

  • Lenf bezlerinde şişme
  • Lenf bezlerinde ağrı
  • Yüksek ateş
  • Öksürük
  • Titreme

Belirtilen bu belirtiler, yeni salgının belirtileri olarak ifade ediliyor. Uzmanlar, bubonik vebanın tedavi edilmediği durumda vücuda iyice yayıldığını ve kısa süre içerisinde akciğer ve septisemik forma dönüştüğü ifade ediyor. Tedavinin yapılmadığı durumda 24 saat içerisinde kişi hayatını kaybedebiliyor.

Koronavirüs bitmeden Çin'de yeni bir salgın ortaya çıktı! Bubonik Veba 24 saatte öldürüyor! Bubonik Veba nedir? Belirtileri ve özellikleri..

HAYVANDAN MI BULAŞIYOR?

Konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi. DSÖ, yapmış olduğu açıklamasında vahşi kemirgenler ve pirelerden bulaşması yüksek olarak salgın direkt olarak insana geçebiliyor. Belirtilen bu canlıların bir süre tüketilmesi yasaklandı.