Dünya

Koronavirüs çocuklarda da etkili olmaya başladı! Hindistan’da 3 yaşındaki bir çocukta Korona virüsü tespit edildi!

Koronavirüs bugün itibari ile dünya genelinde toplam 3 bin 700’den fazla kişinin ölümüne neden oldu. 105 ülkede görülen Korona virüsü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre Dünyada 107 binden fazla kişide tespit edildi. Korona virüsü bağışıklığı güçlü olmayan kişilerde etkisini arttırırken, yaşlı ve kronik hastalığı olanlarda ölümcül olabiliyor.

ÇOCUKLARDA KORONA VİRÜSÜ

Yeni tip Koronavirüs direncini arttırdıkça, sağlıklı insanlarda da görülmeye başladı. İtalya’da genç insanlarda görülme oranı artarken, İtalya’dan Hindistan Kerala’ya giden 3 yaşında ki bir çocukta da Korona virüsü tespit edildiği bildirildi.

Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde 3 yaşındaki bir çocukta koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Ailesi ile birlikte İtalya’da tatilde olduğu belirtilen çocuğun, geçen Cumartesi günü Hindistan’a dönüş yaptığı; Cochin Uluslararası Havaalanı’nda yapılan termal testin ardından koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

HİNDİSTAN’DA KORONAVİRÜS VAKASI

Çocuğun anne ve babasının da gözlem altına alındığı bilgisi paylaşıldı. Hindistan’da ülke genelinde vaka sayısı 43 olarak açıklanırken, can kaybının olmadığı duyuruldu.

Ayrıca İran’dan dönen Jammu’da adında ki 63 yaşında bir kadında da korona virüsü tespit edildiği bildirildi.