Dünya

Koronavirüs salgınında şoke eden gelişme: Artık ölülerden de virüs bulaşıyor!

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele içerisinde. Çin’den başlayıp tüm dünyaya yayılan virüs sebebiyle enfekte olan kişilerin sayısı 2 milyona yaklaştı. Can kaybı ise 120 bini geçti. Yaşan bir gelişme, salgının ne kadar tehlikeli olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Ölü bedenlerden de virüsün geçebileceği ve bu sebeple ölen kişilerin ceset torbasıyla gömüldüğü ifade edilmişti. Tayland’da yaşanan gelişme, ölü bir vücuttan salgının bulaşabileceğini kanıtlamış oldu.

İLK DEFA YAŞANDI

Tayland’da meydana gelen olay, koronavirüs salgının ne kadar tehlikeli olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Virüs ilk defa ölü bir bedenden, canlı bedene bulaştı. Yaşanan bu olay kayıtlara ilk defa ölü bedenden kaynaklı koronavirüs vakası olarak geçti.

Koronavirüs salgınında şoke eden gelişme: Artık ölülerden de virüs bulaşıyor!

VİRÜS ÖLÜ BEDENDE NE KADAR YAŞIYOR?

Ölü bedenden adli tıp uzmanına bulaşan koronavirüs tüm dünyanın daha da endişelenmesine sebep oldu. Yaşanan gelişmenin ardından, virüsün ölü bedenlerde ne kadar yaşayabileceği merak edilmeye başlandı. Covid-19’un ölü bedende ne kadar yaşadığı henüz belirlenmedi.

KORUYUCU EKİPMAN KULLANILMALI

Patoloji Profesörü olarak görev yapan Angelique Corthals, önemli uyarılarda bulundu. Sadece sağlık çalışanlarının değil, aynı zamanda morgda görev alan kişilerin de salgına ilişkin kendilerini koruması gerektiğini ifade etti. Canlı ya da ölü fark etmeksizin koronavirüs vakası olan bir kişiyle temas etmeden önce koruyucu ekipman kullanması gerekiyor.