Dünya

Koronavirüs salgınında umutlandıran gelişme! İlk normalleşme adımı atılıyor!

Salgın tüm dünyayı etkisi altında aldı. Koronavirüs salgınını ağır geçiren ülkelerden bir tanesi olan ABD’de ilk normalleştirme adımları 15 Mayıs’ta atılmaya başlanacak. ABD’nin New York kenti dışındaki yerlere getirilen inşaat ve imalat sektörüne getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs itibariyle kaldırılacak.

VALİ AÇIKLADI

Konuyla ilgili açıklama New York kentinin Valisi Andrew Cuomo’den geldi. New York’taki vaka ve ölüm sayılarının azalmaya başladığı konusunda önemli açıklamalarda bulunan Vali Cuomo, düşük risk grubunda olan iş yerlerinin açılmaya başlayacağı sinyalini verdi. Buna karşılık 15 Mayıs’ta sona erecek evde kalma uygulaması ise yeniden uzatılabilecek.  

Koronavirüs salgınında umutlandıran gelişme! İlk normalleşme adımı atılıyor!

NİSAN AYININ EN DÜŞÜK VERİLERİ

Salgına ilişkin her geçen gün yeni veriler gelmeye devam ediyor. Sadece son 24 saatte 337 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Cuomo, hala verilerin yüksek olduğunu ancak Nisan ayının en düşük verilerinin kaydedildiğini ifade etti. Johns Hopkins Üniversitesi’nin açıklamış olduğu son verilere göre ABD’de hayatını kaybedenlerin sayısı 55 bin 118 kişiye ulaşırken, enfekte olanların sayısı ise 967 bin 585 olarak açıklandı.