Dünya

Koronavirüs'e Karşı En Güvenli Ülkeler Hangileri?

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’un düşünce kuruluşu DVK Global’in verilerini aktardığı ve toplam 40 ülkenin yer aldığı koronavirüs güvenlik listesine göre, Türkiye koronavirüse karşı en güvenli 40 ülke arasında bulunuyor. DKV Global’in oluşturduğu liste, ülkelerin aşı geliştirme kapasitesi, sağlık sektörünün gücü ve ekonomik kırılganlık gibi verileri kullanarak oluşturulan güvenlik puanına dayanıyor.

En güvenli ülkeler sıralamasının zirvesinde İsrail yer alırken, Almanya ve Güney Kore de listenin üst sıralarında bulunuyor. Almanya aynı zamanda salgında en iyi devlet desteğine ve en etkili tedavi imkanlarına sahip ülkeler listesinde zirvede yer aldı.

Koronavirüs'e Karşı En Güvenli Ülkeler Hangileri?

Çeşitli kurumlardan açıklanan veriler, yapay zekanın da kullanıldığı bir metotla uzmanlar tarafından analiz edildi. Türkiye düzenlenen pandemi listelerinde en güvenli ülkeler kısmında 36. sırada yer aldı. Ancak en iyi devlet desteğine sahip ilk 15 ve tedavide en etkili ilk 10 ülke arasına giremedi.

Koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin’in en güvenli 5. ülke olması dikkat çekerken en riskli ülke listesinde ilk sırayı İtalya alırken, onu ABD ve Birleşik Krallık takip etti. Şu anda Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülke olan İspanya ise 4. konumda.