Koronavirüste korkutan ikinci dalga açıklaması! Daha sert gelecek!
Dünya Tabipler Birliği başkanı, Avrupa'nın sınır kapılarını tatil için açması durumunda, ikinci koronavirüs dalgasının gelebileceğini ifade etti.Başkan Frank Ulrich Montgomery konuya ilişkin, 'Alman hükümetine sınırları kapalı tutmasını öneriyorum.
Dünya Tabipler Birliği başkanı, Avrupa'nın sınır kapılarını tatil için açması durumunda, ikinci koronavirüs dalgasının gelebileceğini ifade etti. Başkan Frank Ulrich Montgomery konuya ilişkin, "Alman hükümetine sınırları kapalı tutmasını öneriyorum. Her iki yöne de" ifadesini kullandı.
NORMAL HAYATA DÖNÜŞ ZOR
Başkan Montgomery, konuyla ilgili, Alman hükümetinin sadece ekonomiyi düşündüğünü ifade ederek, sağlığın ikinci plana atıldığını belirtti. DTB Başkanı normal hayata dönüşün henüz bu durumda çok da mümkün olmadığının altını çizdi.
İKİNCİ DALGA DAHA SERT OLACAK
Almanya'da sınır kapılarının açılmasının ardından koronavirüste ikinci dalganın daha sert gelebileceğini belirten Montgomery, ikinci dalga durumunda, insanların ilki kadar dikkatli olmayacağını ifade ederek, salgının daha ağır geçeceğinin altını çizdi.
Heiko Maas, Alman turistlerin gitmek istediği 10 Avrupa ülkesiyle görüşme yapmaya başlayarak normal hayata dönmek istediklerini ifade etmişti.
15 HAZİRAN'DA KAPILAR AÇILBİLİR
Almanya, normal hayata dönüş aşamasında sınır kapılarının 15 Haziran'da açılması için görüşmelere başlamış bulunuyor. Ancak sınırların tüm geçişlere herhangi bir kısıtlama olmadan açılabilmesi için, diğer ülkelerden gelen 14 günlük karantina sürelerinin kaldırılması gerekiyor.
Bakmadan Geçme





