Dünya

Koronavirüste sevindiren gelişme: İyileşen hasta sayısı 140 bini geçti

12 Aralık 2019 tarihinde Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında bugüne kadar 31 bin civarı insan hayatını kaybetti. İyileşip sağlığına kavuşarak, taburcu olanların sayısıyla 140 bin 225’e ulaştı. Virüsü taşıyan ve enfekte olan hasta sayısı ise 660 bini geçti.

30 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir anda dünya gündemini değiştiren koronavirüste vaka ve ölüm sayıları sürekli artış gösteriyor. Şu an salgından en çok etkilenen ülke 10 bin 23 kişinin ölmesiyle İtalya oluyor. Salgının başladığı Çin’de ise hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini geçti.

TÜRKİYE’DE 108 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’de koronavirüs kapsamında çeşitli önlemler alan ülkeler arasında bulunuyor. 10 Mart’ta Türkiye’de baş gösteren hastalık 28 Mart itibariyle 108 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Hasta olan kişi sayısı ise 7 bin 402’ye ulaştı.

Koronavirüste sevindiren gelişme: İyileşen hasta sayısı 140 bini geçti

AŞI BULUNAMADI

Sağlık çalışanları ve bilim adamları koronavirüs aşısı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak salgına ilişkin tedavi edici bir aşı henüz bulunamadı. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, aşının bulunması en erken yıl sonunu bulabilir.