Dünya

Koronavirüste şoke eden olay! Öldü denilen hastanın yaşadığı ortaya çıktı!

Mauri, Mart ayında solunum sıkıntısı ve yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. 27 Mart’ta ise ailesine ölüm haberi verildi.  Ailesi, cenazeyi görmeye morga gidince, salgın sebebiyle cenazenin yakınına yaklaşamadan uzaktan gösterildi. Cenazeyi tam göremeyen aile teyzesine ait olduğunu düşündüklerini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Morla, “Yüzüne bakmaktan çok korkmuştum. Bir buçuk metre mesafedeydim. Aynı saç şekli, aynı ten rengine sahip bir kadındı gördüğüm” ifadesini kullandı.

HASTALAR KARIŞTI

Olay, sağlık sisteminin çöktüğü Ekvator’da yaşandı. Cenazeye teşhis etmek için hastaneye gelen yeğeni, morgda cenazeye çok fazla yaklaşamayınca, teyzesini ayırt edemedi. Cesedin teyzesine ait olduğunu düşündüğünü ifade eden Morla’nın sözü üzerine ceset yakılarak aileye küller gönderildi.

Koronavirüste şoke eden olay! Öldü denilen hastanın yaşadığı ortaya çıktı!

AİLE ÇILGINA DÖNDÜ

Maruri’nin uyanmasıyla olay aydınlığa kavuştu. Komada olan 74 yaşındaki kadın uyanınca, ölen kişinin Maruri’ye ait olmadığı ortaya çıktı. Hasta uyanıp ismini söylemesi üzerine doktorlar çok şaşırdı. Kız kardeşinin numarasını hastaneye veren Maruri, ailesine büyük bir şok yaşattı. Aslında Maruri’nin ölmediğini öğrenen aile sevinçten çılgına döndü.

HASTANE ÖZÜR DİLEDİ

Konuyla ilgili karışıklığa sebep olan hastane, ailenin evine bizzat giderek özür diledi. Salgın sebebiyle hastanenin çok karışık olduğunu ve artan ölüm – vaka sayılarıyla zorlandıklarını ifade ettiler. Ancak aile cenaze masraflarının karşılanması için hastaneye dava açmaya hazırlanıyor.