Dünya

Koronavirüste umutlandıran gelişme! Uzman doktor ilk defa aşı için tarih verdi!

Çin’de başlayıp dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgına ilişkin aşı ve tedavi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla geliştirilen aşı çalışmalarının üzerine ABD’den sevindiren haber geldi. Başarılı Doktor Fauci, aşı için Ocak ayını işaret etti.

AŞININ İŞE YARAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konuyla ilgili bugün katılmış olduğu Today Show programında önemli açıklamalarda bulunan Fauci, aşı çalışmalarına devam edildiğini, ancak denemelerin erken aşamasında olduklarını ifade etti. Fauci konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Denemelerin erken aşamasındayız. Henüz birinci fazdayız. Sonraki adımda daha güvenli bir sonuca ulaşana kadar çalışacağız ve bu durum böyle gidecek. Sürekli aşının işe yaraması için çalışıyoruz. Bu aşının hızlı olmasını, güvenli olmasını ve etkili olmasını istiyoruz. Bizce bu yapılabilir”

Koronavirüste umutlandıran gelişme! Uzman doktor ilk defa aşı için tarih verdi!

OCAK AYINI İŞARET ETTİ

Daha öncede aşı için 1 yıl ile 18 ay arasında bir süre olabileceğini ifade eden Fauci, sözlerine, “Ben Ocak ve Şubat ayında ne diyordum, 1 yıl ile 18 aylık bir süreç olduğunu söylüyordum aşı için. Dolayısıyla gelecek yılın Ocak ayı bir yıl oluyor. Başta söylediğimden çok da farklı bir sonuç çıkmayacak” şeklinde devam etti.