Dünya

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un öldü mü? Uydu görüntüleri ortaya çıktı!

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken, bir yandan Kuzey Kore liderinden haber almaya çalışıyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un kalp krizi geçirip, öldüğü iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Kuzey Kore’den iddiaları yalanlayan ya da doğrulayan herhangi bir ifade gelmezken, yeni çıkan uygu görüntüleri şoke etti.

REUTERS AÇIKLAMA YAPTI

Son dönemde sosyal medyada oldukça fazla sorulan Kim Jong Un öldü mü? sorusu gündeme bomba gibi düştü. Konu Japon medyasının liderin kalp krizi geçirip bitkisel hayata girdiğini söylemesi sonrasında alevlendi. Washington’daki bir düşünce kurulu, elindeki uydu görüntülerini paylaştı. Görüntülere göre Kuzey Kore liderine ait olduğu düşünülen bir tren bu hafta içinde kırsal bölgeyi ziyaret etti. İddiaya göre Kim, kırsal bölgeyi ziyaret ederken, burada kalp krizi geçirdi. Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, konuyla ilgili, “Muhtemelen Kim’e ait olan tren tatil beldesinde tespit edildi” ifadesini kullandı.

ABD’NİN HEDEFLERİ DEĞİŞMEYECEK

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un öldü mü? Uydu görüntüleri ortaya çıktı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Kore’nin başına kim gelirse gelsin, ABD’nin bu konudaki hedeflerini değişmeyeceğinin altını çizdi. Kim Jong Un hayatını kaybettiği iddialarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, hiçbir şey bilmediklerini söylerken “Amerikan halkı durumu çok yakından izlediğimizi bilmeli” ifadesini kullandı.