Dünya

Lübnan'da gösteriler sürüyor! 200 kişi yaralandı!

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta ekonomik kriz nedeniyle 17 Ekim’de başlayan protestolar, 13 gün sonra Başbakan Saad el-Hariri’yi istifa etmesine yönelik baskıları arttırmaya devam ediyor.  Meclis binası önünde toplanan kalabalık, “Bedel ödemeyeceğiz” sloganıyla  güvenlik güçlerini uzun süre tahrik etti. Şehitler Meydanı’nda bulunan göstericilere ait bazı çadırlar ve bölgedeki bazı iş yerleri ateşe verildi.

Protestolar artıyor

Güvenlik güçleri de ülkenin kuzeyindeki Tarblusşam, Akkar ve doğudaki Bekaa bölgesi ile Beyrut’un farklı bölgelerinden gelen eylemcilere ses bombaları ve tazyikli suyla başlattığı müdahaleyi göz yaşartıcı gazla devam ettirdi.  Daha sonra Meclis binasına yakın Şehitler Meydanı ve çevresine intikal eden protestocular ile güvenlik güçleri arasındaki gerginlik, gece saatlere kadar sürdü.

Lübnan'da gösteriler sürüyor! 200 kişi yaralandı!

200 kişi yaralandı

Lübnan Kızılhaç Örgütünden yapılan yazılı açıklamada, Beyrut’un göbeğinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında saatlerce süren olaylar sonucu 220 kişinin yaralandığı belirtildi.Açıklamada, 140 yaralıya olay yerinde müdahale edildiği ve diğer 80 yaralanın ise yakındaki farklı hastanelere nakledildiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Avn’dan çağrı

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, barışçıl göstericilerin yanı sıra özel ve kamu mallarının korunması ve taşkınlık çıkaranların önüne geçilmesi için Savunma ve İçişleri bakanları ile emniyet yetkililerine çağrıda bulundu.

Başbakan Hariri de yaptığı açıklamada, başkent Beyrut’ta yaşanan gerginlik, yangınlar ve yıkım eylemlerin iç güvenliği tehdit eden bir durum olarak değerlendirdi. Hariri, “Beyrut, provokatörler ile kitlesel barışçıl gösterilere darbe indirmeye çalışan kasıtlı politikaların alanı haline gelmeyecek.” ifadelerini kullandı.