Dünya

Mutasyona uğramış koronavirüsle ilgili kötü haber geldi!

Güney Afrika mutasyonu ile ilgili bilim adamlarından herkesi tedirgin eden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ülke genelinde hızlı bir şekilde yayılan mutasyona uğramış koronavirüsün, antikorlara karşı 8 kat daha dirençli olduğu ortaya çıktı.

115602284-hi064300325.jpg

Konuyla ilgili araştırma yapan uzmanların yaptığı açıklamasında mutasyona uğramış koronavirüslere karşı aşıların yenilenmesi gerektiği ve bu durumda vakaların yeniden artabileceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

5f5a8b1ad265a21070a14f1f.jpg

Imperial College London’da immünoloji profesörü olan Danny Altmann ise son sonuçların rahatsız edici olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Varsayımsal soruyu sormanız gerekiyor, koronavirüste meydana gelen değişiklikler mevcut aşıların korumasını bozacak kadar büyük mü? Şu anki tahminim, İngiltere’deki için olmasa da Güney Afrika mutasyonu için cevabın evet olacağı yönünde”

koronavirus-asisi-coronavac-1496794-2.jpg

Araştırmacılar antikorların virüsü nötralize etme kabiliyetinin sekiz kat düştüğünü ve laboratuvar testlerinde virüsün etkinliğinin azaltılması için 8 kat daha fazla antikora ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkardı.