Dünya

NASA 8 ay boyunca karantinada kalacak maaşlı eleman arıyor!

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünya yeni normal düzeni kurmaya ve alışmaya çalışıyor. NASA’da salgın sonrasında ortaya çıkan bu yeni normali deneyimlemek için personel arayışı içerisine girdi. Fox News’ta bulunan habere göre NASA 8 ay boyunca dünyadan izole bir şekilde yaşayacak maaşlı personel arıyor.

NASA bu projeyi, hem dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında insanların psikolojisini ortaya koymak adına hem de Mars ve ay yolculuğu için uygun adaylar aramak üzere gerçekleştirecek.

8 AY İZOLE YAŞAYACAK

Yapılan açıklamaya göre projede gönüllü olacak olan adayların 8 ay boyunca dünyadan izole bir şekilde yaşaması gerekiyor. Adaylar, bu süre zarfında Rusya’da bir tesiste 8 ay boyunca vakit geçirecek.

NASA 8 ay boyunca karantinada kalacak maaşlı eleman arıyor!

BAŞVURU ŞARTLARI

NASA’nın yaptığı açıklamada başvuru şartları, 30 -55 yaş arasında, akıcı İngilizce ve Rusça konuşan ve ABD vatandaşı olarak ifade edildi. NASA’nın resmi web sayfasında yer alan duyuruda, bu projenin insanlar üzerindeki etkisinin de araştırılacağı belirtiliyor.

MAAŞ ALACAKLAR

Uygulanacak olan çalışmada, 8 ay boyunca karantinada kalacak adaylara maaş ödemesi yapılacak. Ancak NASA, personellere ne kadar maaş ödeneceği konusunda resmi bir açıklama yapmadı. Yapılacak olan bu çalışma sonucunda, uzaya gidecek insanların psikolojisi ve sağlığı konusunda da önemli bulguların elde edileceği tahmin ediliyor.