Dünya

NASA bildirdi: Bir yeni gezegen daha keşfedildi!

New York’ta Scarsdale Lisesi öğrencisi olan Wolf, iki aylık stajını tamamlamak üzere staja başladı. Fakat stajının üçüncü gününde yeni bir gezegen keşfetti. 

Şaşkınlığını koruyamayan Wolf, yeni gezegen keşfini şu sözlerle anlattı:

 ”Geçen yaz tatilinde NASA’nın Goddard Uzay Uçuşu Merkezi’nde staja başladım. Güneş sisteminin dışındaki gezegenleri bulmak için tasarlanan bir teleskopla TESS uydusundan gelen verilere bakma görevi verilmişti bana.İki yıldızın yörüngesinde olan bir gezegen arıyordum.Bulduğum yıldızların parlaklığındaki değişikliklere bakmam istendi. Bunun yıldızların önünden geçen bir gezegenin gölgesi olabileceği söylendi.Ve üç gün sonra bir şeyin iki yıldızın ışığını kestiğini fark ettim. Nasa çalışanlarına haber verdim.Yıldızlardan gelen verilere baktık, ışıkta iki ilave kısılmanın olduğunu gördük. Yeni bir gezegen olabilir mi diye baktık.Daha sonra diğer birimlerin de dahil olmasıyla yapılan incelemelerde bunun gerçekten bir gezegen olduğu kesinleşti. Dünya’dan yaklaşık 6,9 kat daha büyük olan gezegene TOI 1338 b adı verildi.” dedi.

STAR WARS FİLMİNDEKİ GEZEGENE BENZETTİ

 Lise öğrecisi Wolf ; Star Wars filminde Luke Skywalker’ın gezegeni Tatooine’inki gibi iki yıldızın yörüngesinde dolanıyor.Tatooine’e çok benziyor. En azından yıldızlar gökyüzünde böyle görünüyor. Gezegende gün batımı var” dedi.

Wolf’a kişisel düşüncesine göre Tatooine’in aksine bu gezegende yaşamak için uygun koşullar bulanmadığı için bu mümkün olmayacak. Bunun nedeni, gezegenin aşırı derecede sıcak olması ve katı bir yüzeyinin olmaması.