Dünya

Rusya tarafsız sularda Ukrayna'ya karşı bir savaş başlattı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Rusya’nın Kerç Boğazı yakınlarındaki tarafsız sularda bir savaş başlattığını söyledi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko başkanlığındaki askeri kabine toplantısının Ukrainska Pravda olduğunu açıkladıktan sonra, 25 Kasım Pazar akşamı bunu söyledi .

“Rusya, Ukrayna’ya karşı bir saldırganlık eylemi gerçekleştirdi. Artık, tarafsız topraklarda saldırganlık gerçekleştirildiğinden, artık Ukrayna topraklarında saldırganlık ve Rusya’yla tarafsız sularda bir savaş var. askerlerimizin yaralarına “- dedi.

Klimkin ayrıca “tüm arkadaşlarımızla ve iş ortaklarımızla iletişim kuruyoruz, neler olduğu hakkında onları bilgilendiriyoruz.”

Ona göre, şimdi Ukrayna, sadece arkadaşlarla değil, sadece ifadelerle değil, birlikte yapılacağı açık bir eylem dizisi ile de koordineli bir pozisyon için önemlidir.

Daha önce Klimkin , Azak’taki olayları “yeni bir saldırganlık düzeyi” olarak adlandırdı . Ona göre, Rusya’nın Azak Denizi’ndeki eylemleri uluslararası hukukun tüm ilkelerini ihlal ediyor.

26 Kasım akşamı Rus özel kuvvetlerinin Kerç Köprüsü’nde üç Ukrayna gemisini ele geçirdiğinihatırlayın . Saldırı sonucunda altı Ukraynalı asker yaralandı .