Dünya

Rusya’da Putin'den koronavirüse karşı flaş karar! Ülke genelinde ücretli tatil ilan edildi!

Vladimir Putin, Rusya’nın her şey ile başa çıkabilecek kuvvete sahip olduğunu,  koronavirüs karşısında yenilmeyeceklerini ve vatandaşlarının sağlığının birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Putin, gelecek haftayı ülke genelinde ücretli tatil ilan etti ve daha öncesinde 22 Nisan’da yapılması planlanan Anayasa Değişikliği Referandumu da vatandaşları tehlikeye atmamak için ertelediklerini duyurdu.

Dünyanın genelini etkileyen koronavirüs, Rusya’da da planlanan önemli etkinliklerin ertelenmesine yol açtı.

UZMANLARIN GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA TARİHE KARAR VERİLECEK

Vladimir Putin, uygulayacakları ücretli tatil ile koronavirüs salgınının önüne geçebileceklerini belirtti ve uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda Anayasa Referandumunun da ertelediklerini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin, “Bu referandumun halkın sağlığı için daha ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğine inanıyorum. Ülke genelindeki gidişatın nasıl olduğuna bakacağız ve sadece uzmanların, doktorların ve hükümet yetkililerin önerilerini göz önüne alarak referandumun kesin tarihine karar vereceğiz.”  dedi.

Rusya’da Putin'den koronavirüse karşı flaş karar! Ülke genelinde ücretli tatil ilan edildi!

28 Mart-5 nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek ücretli tatil döneminde Putin, sağlık kuruluşlarının, finans kuruluşlarının, ulaşım sektörünün ve marketlerin hizmet vereceğini açıkladı.