Şaka gibi olay! Polonya 'yanlışlıkla' Çekya'yı işgal etti!
Konuyla ilgili açıklama Polonya Savunma Bakanlığı'ndan geldi.İki ülkenin sınırında salgın önlemi kapsamında devriye gezen bir askerin yanlışlıkla sınırın diğer tarafında bulunan kilise kaldığını ve olayın bu şekilde ilerlediğini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama Polonya Savunma Bakanlığı'ndan geldi. İki ülkenin sınırında salgın önlemi kapsamında devriye gezen bir askerin yanlışlıkla sınırın diğer tarafında bulunan kilise kaldığını ve olayın bu şekilde ilerlediğini belirtti.
OLAY NASIL OLDU?
Meydana gelen işgal haberini ilk olarak bölgenin yerel gazetesi Denik haberleştirdi. Kilisenin bakımı için kiliseye gidecek olan bir görevli, silahlı Polonya askeri tarafından girişine izin verilmedi. Askerler daha sonra kiliseye giden tüm yollara barikat kurdu. Olayı haberleştiren Denik, bölgeye fotoğrafçı göndererek durumu teyit etti. Yazılan habere göre askerler ilk olarak Polonya kısmında kamp kurdu ve daha sonra Çekya'daki kiliseye yerleşti. Olay 28 Mayıs'ta yaşandı.
YANLIŞ ANLAŞILMA
Olay ilgili açıklama yapan Polonya Savunma Bakanlığı, olayın bir yanlış anlaşılma sonucunda gerçekleştiğini belirterek, durumun fark edildiğinde hemen düzeltildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Bu bilinçli bir eylem değildi, yanlış anlaşılma sonucu gerçekleşti. Fark edilince hemen düzeltildi" ifadesi kaydedildi.
Bakmadan Geçme





