Dünya

Sincar'da anlaşma imzalandı! Terör örgütü PKK'nın sonu geliyor!

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmaya göre artık bölgedeki terör örgütü PKK’nın varlığı son bulacak.

GÜVENLİK SAĞLANACAK

Sincar bölgesi içerisinde güvenliğin sağlanması için Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı, Sincar polis güçleri ve Ulusal İstihbarat Servisi tarafından koordineli bir şekilde çalışma yürütülecek.

Yasal olmayan silahlı yapıların ilçe dışına çıkartılmasını öngören anlaşmada IKBY iş birliği ile 2 bin 500 kişinin ataması yapılacak.

Sincar'da anlaşma imzalandı! Terör örgütü PKK'nın sonu geliyor!

PKK’NIN VARLIĞI SONLANDIRILACAK

İmzalanan anlaşmanın içeriğinde “PKK’nın Sincar ve çevresindeki bölgelerde varlığı sonlandırılacak. PKK ve ona bağlı tüm yapıların bölgede hiçbir rolü olmayacak” maddesi de bulunuyor.

Aynı zamanda anlaşma kapsamında Sincar’ın güvenlik ve idari yönetiminin gözden geçirilmesi ve yeniden imarı için IKBY – Bağdat arasında da ortak komitenin kurulmasına karar verildi.

ANLAŞMAYA VARILDI

Erbil ve Bağdat arasında statü tartışması olarak ifade edilen bölgelerden biri olan ve PKK’nın bulunduğu Sincar’ın sorunlarına çözüm olması amacıyla dün başkent Bağdat’ta toplantı düzenlendi. Yapılan toplantı sonucunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Sincar'da anlaşma imzalandı! Terör örgütü PKK'nın sonu geliyor!

PKK’NIN GÜCÜ KIRILACAK

Irak Başbakanlık Sözcüsü Ahmed Molla Talal,toplantı sonrasında şu açıklamayı kaydetmişti:

“Başbakan Kazımi’nin himayesinde, Sincar’da hükümetin kontrolünü güçlendirmek ve dışarıdan gelen grupların (terör örgütü PKK) gücünü kırmak için idari ve güvenlik açısından tarihi bir anlaşma yapıldı”