Dünya

Son dakika kırmızı alarm verildi: 230 tanesinde görüldü! Hemen yok etmeye başladılar!

Dünyada bütün ülkeleri Çin’den yayılan korona virisü korkusu sararken son dakika olarak Rusya’da bir de Afrika domuz vebası ortaya çıktı.

RUSYA’DA İLK DEFA GÖRÜLDÜ

Rusya’nın Samara Bölgesi’ndeki Koshkinsky kasabasında bir domuz çiftliğinde Afrika domuz vebası tespit edildiği Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) tarafından yayınlanan raporda açıkalndı.

Son dakika Rusya’da ilk defa görülen Afrika domuz vebasının uzak Doğu ülkelerinden Afrika kıtasına kadar geniş bir coğrafyada görüldüğü ve son olarak da Avrupa’ya yayıldığı bildirildi.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Virüsün yayılmaması için Rusya’da önlemler alınırken, virüsün görüldüğü çiftlikteki domuzların itlaf edildiği ve bölgede incelemelerin devam edildiği aktarıldı.

Ayrıca İtlaf edilen hayvanların bedenlerinin temizlendiği ve virüsün yayılmaması için tüm önlemlerin alındığı ifade edilirken, virüsün insanlara bulaşmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Raporda hastalığın görüldüğü ilk andan itibaren, 6 domuzun virüs nedeniyle ölü bulunduğu 230 domuzda ise virüsün görüldüğü aktarıldı.