Dünya

Son Dakika! Mısır'da büyük ayaklanma! Halk sokaklara döküldü

Eski seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye askeri darbe yaparak Mısır Cumhurbaşkanı Olan Sisi’ye karşı Mısır Halkı ayaklanmaya ve akın akın sokaklara dökülmeye başladı.. Yaptığı yolsuzluklarla Mısır ve Dünya gündeminden düşmeyen darbeci Sisi’ye karşı halk sosyal medya hesabından organize olarak Cumhurbaşkanlığı Binasına doğru yürümeye başladı…

İspanya’da yaşayan Mısırlı Muhammed Ali, Sisi’yi yolsuzlukla suçladıktan sonra halkı sokağa çağırmıştı. Mısır ordusunda 15 yıldır çalışan Ali, Sisi yönetiminin milyonlarca harcayarak saraylar, villalar ve oteller yaptırdığını sosyal medyada paylaşmıştı. Ali’nin çağrısı ile Mısır halkı organize olarak yaklaşık 17:00 sularında sokaklara akın etmeye başladı. 

Yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin önlemlerini alarak ülkenin büyük meydanlarda dağılarak onlarca kişiyi gözaltına aldığını, İttihadiye Sarayı’na giden yolları ve köprüleri kapattığını aktardı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Sisi’nin Birleşmiş Milletlerin (BM) Genel Kurulu için New York’a yapacağı ziyareti iptal ettiği bildirildi…

Mısır’da ki halk ayaklanmasını Dünya basını yakın takibe aldı…

Mısırlılar akşam saatlerinde Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda Sisi’yi protesto etmeye başladı. Polis ise protestocuları gözaltına almaya başlarken, meydan etrafındaki dükkanları da kapattırıyor.

Protesto çağrısına ülkenin 4 bir yanından destek

Sosyal medya sitesi Twitter’da açılan “Sisi defol” ve “Halk rejimin devrilmesini istiyor” hashtag’i ile yapılan protesto çağrılarına ülkenin birçok noktasından katılım olduğu belirtiliyor.

Sisi aleyhine sloganlar atan yüzlerce gösterici Tahrir Meydanı çevresinde toplandı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı çevresinde, İskenderiye’de ve Süveyş kentinde toplanan yüzlerce göstericinin Sisi aleyhine sloganlar attığı görülüyor.

“BU İLK ADIM, DEVAMI GELECEK”

Sosyal medyadan yayınladığı videoda Muhammed Ali, halkın korku duvarını aşıp meydanları doldurması gerektiğini belirterek, “bu ilk adım, devamı gelecek” dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI’NA “SİSİ’Yİ TUTUKLAYIN” ÇAĞRISI

Muhammed Ali aynı zamanda Savunma Bakanlığı’na da çağrı yaparak “Sisi’yi tutuklayın” mesajını verdi.

Mısır’da 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek karşıtı gösteriler düzenlenmiş ve Mübarek görevi bırakmak zorunda kalmıştı. O dönem de protesto gösterilerinin merkezi Tahrir Meydanı olmuştu.

Bir Yorum

  1. Mursinin ölümüne sebep olan sisi eninde sonunda cezasını bulacak Allah mazlumun yanındadır