Dünya

Sosyal medya devi TikTok hakkında flaş karar! Ülke genelinde yasaklandı

Dünyaca ünlü Çin menşeili sosyal medya uygulaması TikTok hakkında Pakistan’da çok çnemli bir karar verildi. Söz konusu kararda uygulama Pakistan’da yasaklandı. Pakistan Telekomünikasyon Kurumu (PTA) tarafından bu konu hakkında açıklama yapıldı.

Söz konusu açıklamada uygulama içeresinde ahlak kurallarına aykırı ve uygunsuz içerik bulunduğuna dair Pakistan halkı tarafından çok sayıda şikayet geldiği belirtildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TikTok’ta sürekli olarak yayınlanan içeriklerin niteliği ve şikayetleri göz önünde bulundurarak, uygulamaya son bir uyarı yayınladı. Çevrimiçi olarak kanunsuz içeriklerin proaktif bir şekilde denetlenmesi için etkili bir mekanizmanın geliştirilmesi için yetkililere süre tanındı. Uygulama talimatlara uymakta başarısız oldu ve bu nedenle Pakistan’da TikTok uygulamasının engellenmesi için talimat verildi.”

KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR

TikTok’la anlaşmaya açık olunduğu belirtilen açıklamada TikTok tarafından yasadışı içeriklerin engellenmesi için tatmin edici bir mekanizma geliştirilmesi durumunda kararın yeniden gözden geçireceği belirtildi.