Dünya

Süleymani için ilk tören Bağdat'ta!

Irak’ta ABD Bakanı Donald Trump’ın talimatıyla öldürülen İran’da kahraman olarak anılan Kasım Süleymani ve 6 kişi için tören yapılacak. 

Süleymani için ilk tören Bağdat'ta!

İlk tören Bağdat’ta 

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bugün önce Yeşil Bölge’de ardından Kerbela ve Necef’te üst düzey isimlerin de katılımıyla törenler düzenlenecek. Bağdat’taki törenin ardından cenazenin Tahran’a getirileceği, pazar günü ise İran’ın Kirman kentinde defnedileceği bildirildi. 

Kasım Süleymani’nin Öldürülmesi 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis’in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor.” ifadelerini kullanmıştı.Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani’nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani’yi getirmişti.