Dünya

Suriye’de Tel Abyad'a Türkiye 75 yataklı hastane yapacak!

Türk ordusu Suriyeli sivilleri terörden arındırılmış bölgede rahat bir hayat sürmesi için Barış Pınarı Harekatı’nı düzenledi. Harekat sonrasında Türkiye’ye güvenli bölge oluşturulması için teminat verildi.  Sağlık Bakanlığı tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Suriye’nin Tel Abyad bölgesine hastan inşa edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI SURİYE İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı’nda özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek Tel Abyad Hastanesi hakkında da detaylı bilgiler paylaştı.

 “YPG/PKK, bölgeyi işgal ettikten sonra Tel Abyad Hastanesini iki bölüme ayırmış.” Diyen Koca, “Hastanenin üçte ikisi terör örgütü militanlarının tedavilerine ayrılarak bu bölüme sivillerin girişi yasaklanmış. Örgüt çekilirken hastanenin bölge halkının kullanımına ayrılan kısmını, laboratuvarını, ameliyathaneleri, kadın doğum ve cerrahi servislerini ateşe vererek kullanılmaz hale getirdi. Bununla da kalmayıp hastanenin elektrik, oksijen, su ve tıbbi gaz tertibatını tahrip etti. Tıbbi cihaz ve malzemelerin büyük kısmını kaçıran örgüt mensupları, yanlarında taşıyamadıkları cihaz ve malzemeleri ise yakarak tahrip etti. Bugün hem Tel Abyad’a hem Rasulayn’a Bakanlığımızın mobil hastanelerini gönderiyoruz. Tel Abyad Hastanesinin bahçesinde ve nispeten az hasarlı kısımlarında da gerekli donanımı sağlayarak kısa süre içinde sağlık hizmeti vermeye başlayacağız.” İfadelerini kullandı.

75 YATAKLI HASTANE YAPILACAK

Ayrıca Koca, “Onarım ve altyapı çalışmaları kademeli olarak tamamlandıktan sonra Tel Abyad Hastanesi 75 yataklı olarak hizmete sunulacak.” dedi.