Dünya

Trump grip deyip geçmişti! ABD'de de koronavirüste vaka sayısı korkuttu!

Koronavirüs salgını, 2019 yılının son zamanlarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı. Salgının başlangıç yeri olarak kabul edilen Çin’de, son zamanlarda hiç vaka artışı yaşanmıyor. Hayatın son zamanlarda normale döndüğü Çin’i, şu anda ABD 85 bin vakayla geçti. Çin’deki son 24 saatteki toplam vaka 81.285’ti.

Trump grip deyip geçmişti! ABD'de de koronavirüste vaka sayısı korkuttu!

GRİP MUAMELESİ YAPIN

ABD için salgının çok düşük bir risk taşıdığını bu sebeple de salgına grip muamelesi yapın diyen Trump, “Ellerinizi yıkayın, kendinizi temiz tutun. Zorunda olmadıkça, herkesle tokalaşmanız gerekmiyor. Etrafımda soğuk algınlığı ya da grip belirtisi gösteren olursa hemen uzaklaşıyorum. Bu virüse de tıpkı grip gibi davranın” diyerek salgını çok da ciddiye almadığını göstermişti. Ancak son 24 saatin verileri açıklanınca salgının grip gibi olmadığı bir kere daha ortaya konuldu.

85 BİNE ULAŞTI

Salgının ortaya çıktığı zamandan beri merkez, Çin olarak kabul ediliyordu. Ancak son dönemde ABD’deki vaka sayısı, Çin’i geçti, salgının merkezini değiştirdi. ABD’deki vaka sayısı 85 bine dayanırken, hayatını kaybedenlerin sayısı bin 100’ü geçti.

ÇİN NORMALE DÖNÜYOR

Trump grip deyip geçmişti! ABD'de de koronavirüste vaka sayısı korkuttu!

Çin’de salgın için pek çok önlem alan ülkelerden biri. Son zamanlarda Çin’den gelen vaka sayısının azaldığı haberleri, dünyaya umut oldu. 25 Ocak tarihinde kapatılan Çin Seddi’nin açılması, hayatın normale dönmeye başladığını gösterdi.