Dünya

Türkiye, Rusya ile ABD Geriliminde Hangi Tarafta?

Suriye’de kimyasal silah kullanılmasının ardından başlayan gerilim ABD ile Rusya tarafından gelen açıklamaların ardından en üst safhaya çıktı. 

Gerilimin tırmanmasının ardından ise bazı ülkeler hangi tarafta yer alacaklarına dair açıklamalarda bulundu. 

DÜNYANIN GÖZÜ ABD RUSYA ÇEKİŞMESİNDE 

ABD Başkanı Trump’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ve Rusya’nın bu açıklamalara yanıtları dünya gündeminde oldukça konuşuldu. 

ABD ile Rusya’nın birbirlerini tehdit eden açıklamalarının ardından bazı ülkeler bu tartışmada taraf olmuşlar ve kimi destekleyeceklerini açıklamışlardı. 

Avrupa’nın iki söz sahibi ülkesi İngiltere ve Fransa’nın ABD’yi destekleyeceklerini açıklamalarının ardından İran ve Çin’de Rusya’dan yana taraf olacaklarını bildirmişlerdi. Suudi Arabistan, İsrail ve Avustralya’da düzenlenecek operasyonlarda ABD’nin yanında yer alacaklarını açıklamışlardı. 

TÜRKİYE’NİN TAVRI NASIL OLACAK?

Yaşanan gerilime ilişkin ise Başbakan Binali Yıldırım bir açıklamada bulundu. Başbakan Yıldırım konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında herhangi bir taraf için destek açıklamasında bulunmazken iki ülkenin diyaloglarını eleştirdi. 

İki ülke arasında yaşanan gerilimi sokak kavgasına benzeten Başbakan Binali Yıldırım yapılan açıklamaları da sokak kabadayısı gibi kavga ediyorlar sözleriyle eleştirdi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuya dair açıklamaları şu şekilde,

”Özellikle ellerinde büyük güç bulunan ülkeler, BM’nin daimi temsilcileri, bugünlerde çok daha büyük sorumluluk altındalar. Yaptıkları ne? Tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Kardeşim dünyanın, bölgenin geleceğin sizin karşılıklı atışmanıza milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacak? Efendim ‘Benim daha iyi füzem var.’ Yok öbürü diyor ‘benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım. Göndermezsen şöyle olur.’ Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar.”

Kamupersoneli.net – ANKARA