Dünya

Ünlü hacker grubu bu konuşmalarından sonra polis teşkilatının telsiz ve internet sitelerini hackledi!

ABD’nin Minneapolis kentinde pazartesi günü silahsız siyah George Floyd’un beyaz polis Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmesini protesto için başlayan gösteriler ülke çapında isyana dönüştü ve birçok kentte Ulusal Muhafızların konuşlanması, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine rağmen durulmazken, Dünya’ca ünlü hacker grubu Anonymous da devreye girdi.

POLİS TEŞKİLATINA SAVAŞ İLAN ETTİ

Genelde siyasi olayları protesto için hükümetler ve şirketlere siber saldırılar düzenleyen uluslararası hackaktivist grubu, George Floyd protestolarına destek veren ve Minneapolis Polis Teşkilatına (MPD) ‘savaş’ ilan eden açıklamalar yaptı.

TELSİZ VE İNTERNET SİTELERİNİ HACKLEDİ

Buna koşut, MPD ve sokağa çıkma yasağı ilan eden şehir belediyesinin web sitelerinin çökmesi sosyal medyada Anonymous’un eylemi olarak yorumlandı. Ünlü hacker grubu bu konuşmalarından sonra polis teşkilatının telsiz ve internet sitelerini hackledi!

Öncesinde, 28 Mayıs’ta, Facebook’ta Anonymous’la ilişkili bir sayfada, grubun alameti farikası Guy Fawkes maskesi takan bir kişinin sesi değiştirilmiş şekilde konuştuğu bir video yayımlanmıştı. ‘Halkın kendilerini emniyette tutmayı vaat eden bir teşkilatın yolsuzluk ve şiddetine maruz kalmasının canına tak ettiğini’ belirten anlatıcı, ‘polisin suçlu iktidar sınıflarının iradesini hayata geçirmek için var olduğunu’ ifade etmişti.

ADALETİ YERİNE GETİRECEĞİNİZE İNANMIYORUZ

“Maalesef sizin yolsuzluğa batmış teşkilatınızın adaleti yerine getireceğinize inanmıyoruz, o yüzden işlediğiniz çok sayıda suçu dünyaya ifşa edeceğiz” diyen anlatıcı, şöyle devam etmişti:

“George Floyd’un canavarca öldürülmesi, eyaletinizdeki polis memurlarının yanlış eylemleriyle ölüme sebebiyet verdikleri vahim vakaların uzun listesinden oluşan buzdağının sadece görünen kısmı.

“Video grubun siber saldırı işareti olan “Bizi bekleyin” sloganıyla bitmişti.