Dünya

Uzmanlar Sebebini Açıkladı! Çin'de İki Doktorun Ten Rengi Covid-19 Nedeniyle Değişti

Bütün dünyayı esir alan ve 170 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine yol açan corona virüsün (Covid-19) başlangıç noktası olan Wuhan’da, Covid-19 hastalığına yakalanan kişileri tedavi eden Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng’in görünüş olarak oldukça değiştiklerine dair haberler geldi.

SALGIN NEDENİYLE TEN RENKLERİ DEĞİŞTİ

18 Ocak’ta corona virüse yakalanan iki doktorun iki ay boyunca gördüğü tedavi sonrasında virüsü yendiği açıklanırken, Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng’in ten renklerinin değişime uğradığı fark edildi. Uzmanlar, buna virüsün karaciğeri yıpratması ve hasar vermesinin yol açtığını düşünüyor.

DEMİR KAN DAMARLARINDA DEPOLANDI

Dr. Hu Weifeng, virüsü yendikten sonra meydana gelen ten rengi değişimini Çin basınına açıkladı. Dr. Hu Weifeng’in yaptığı açıklamaya göre, “Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum” şeklinde konuştu. Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olarak görev yapan Song Jianxin, tedavi sırasında hastaların karaciğerlerinin zarar gördüğünü ve normalde karaciğerde depolanması geren demirin kan damarlarına dolduğunu belirtti. Bu yüzden de ten renklerinde değişim yaşandı. 

COVID-19 CİDDİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR

Ürolog Dr. Li Shusheng ise bu değişimin geçici olacağını düşündüklerini ekledi. Diğer taraftan da bunca yaşanılan zorlu süreç sonrasında hastaların organlarında ağır hasarlar oluşabileceği ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) yaşanabileceği aktarıldı. Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Dr. Harlan Krumholz’in yaptığı açıklamada, “Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir” denildi.