Dünya

Yemen, dayatılan savaş yüzünden 21 yıllık kalkınmayı kaybetti!

Pazartesi günü twitter sayfasında bir açıklama yapan UNDP, savaş Yemen’i kalkınmadan mahrum bıraktığı gibi, korona virüs salgını gibi epidemik salgınların yüzünden de facia boyutunda etkilendiğini belirtti.

UNDP, Yemenli vatandaşların ilaç ve gıda maddeleri gibi acil ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçmek, böylece bu millete korona virüs salgını ile mücadelede daha güçlü bir şekilde hareket etmelerine katkı sağlamak gerektiğini vurguladı.

Bundan önce birçok uluslararası kurum ve kuruluş Yemen’de sağlık altyapılarının Suud rejimi tarafından çökertilmesi yüzünden korona virüs salgını ile mücadelede insani facia yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yemen’de istifa eden Mansur Hadi güçlerinin kontrolünde bulunan bölgelerde şimdiye kadar 56 korona virüs vakası tespit edildiği, 9 kişi bu hastalık yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı.

Ensarullah hareketinin kontrolünde bulunan bölgelerde ise vaka sayısı 2 olarak açıklandı.

Suud rejimi ve BAE Amerika’nın destekleri ile Mart 2015’te Yemen topraklarına saldırdı ve bu ülkeyi işgal ederek karadan, havadan ve denizden kuşatma dayattı. Suud rejiminin tecavüzü yüzünden binlerce Yemenli hayatını kaybetti ve Yemen dünyada yaşanan en büyük insani facianın eşiğine geldi.