Dünya

Yeni gizemli bir hastalık çıktı! Şimdiden 100 çocukta görüldü!

ABD’nin New York Valisi Andrew Cuomo, toplam 100 çocukta gizemli hastalığın tespit edildiğini açıkladı. Yaptığı basın açıklamasında, hastalık ile ilgili detaylar veren Cuomo, bu hastalıktan 3 çocuğun söz konusu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

New York Valisi Cuomo, hastalığı ‘’inflamatuvar sendromunu’’ olarak adlandırıldığı gizemli hastalığın, Koronavirüs ile ilişkili olduğunu belirtti.

GİZEMLİ HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Gizemli hastalık genellikle 2-15 yaş aralıklarında görünüyor. Hastalığın belirtileri ise karın ağrısı, ateş, kusma, toksik şok, vücutta döküntüler, lenf bezlerinde şişme olarak görülüyor.

Çocuklarda Covid ile ilişkilendirilen gizemli hastalık şimdi de Chicago da ortaya çıktı. Daha önce İngiltere ve New York’da görülmüştü. Çocuk hekimleri hastalıkla ilgili uyarılıyor.

NY Valisi Cuomo, 27 Mart’tan bu yana ki en düşük Kovid-19 ölümün (207) kaydedildiğini açıkladı.

‘’Ancak eyaletin başka bir sorunu var. Kovid-19 kaynaklı olan, çocuklarda görülen “gizemli” hastalık kanda ve kalpte iltihaplanma yapıyor’’ dedi.

AFRİKA’DA GİZEMLİ HASTALIK

Gizemli hastalık Afrika kıtasında da görüldü. Aynı gün çok sayıda insan hayatını kaybetti!

Yeni gizemli bir hastalık çıktı! Şimdiden 100 çocukta görüldü!

Dünya, korona virüs ile mücadele ederken, bir salgın hastalık haberi de Afrika’dan geldi. Buna göre Afrika’da gizemli hastalık nedeniyle 100 kişi hayatını kaybetti. 

Jigawa Eyaleti Sağlık Direktörü Dr. Abba Zakari, eyalette böyle bir durumun yaşanmasının endişe verici olduğunu ifade etti.

Hastalığın araştırılması için Dünya Sağlık Örgütünden bir ekip geldiğini dile getiren Zakari, “Durumun Kovid-19 olup olmadığını söylemek için daha erken ama ekip çalışmalara başladı” dedi.

Kano eyaletinde geçen ayın başında gizemli bir hastalık nedeniyle 3 günde yaklaşık 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Nijerya’da şimdiye kadar 2 bin 802 Covid-19 vakası görülürken, 93 kişi virüsten yaşamını yitirdi.