• Haberler
  • Gündem
  • Dünyadan Korkutan Haber Geldi! Yeni Virüs Ortaya Çıktı! Tedavisi Bilinmiyor

Dünyadan Korkutan Haber Geldi! Yeni Virüs Ortaya Çıktı! Tedavisi Bilinmiyor

Dünya, koronavirüs pandemisiyle halihazırda mücadelesini sürdürürken Hindistan'dan korkutan bir haber daha geldi.Kısa süre önce Delta Plus varyantı haberleriyle gündeme gelen Hindistan , şimdi de ' Zika virüsü ' ile korkutuyor.

Dünya,

koronavirüs

pandemisiyle halihazırda mücadelesini sürdürürken Hindistan'dan korkutan bir haber daha geldi. Kısa süre önce

Delta Plus varyantı

haberleriyle gündeme gelen

Hindistan

, şimdi de '

Zika virüsü

' ile korkutuyor.

Haber

Bireylerde kendini ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtilerle gösteren Zika virüsü, Hindistan'da 14 kişide tespit edildi. Kerala Sağlık Bakanı Veena George da bu bilgiyi doğrularken virüsün sebep olduğu hastalığın kesin bir tedavisi veya önleyici bir aşısı olmadığı bilgisi aktarıldı.

Haber

ZİKA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?

Zika virüsü insanlara enfekte "Aedes aegypti" türü sivrisineğin sokmasıyla bulaşıyor. Sivrisinek sokması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlandığı ortaya çıktı.

Haber

Zika virüsünün, hamilelere bulaşması halinde, bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olduğu düşünülüyor.

Hindistan'da şimdiye kadar 14 kişide görülen virüsün bütün dünyayı etkisi altına almasından endişe duyuluyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme