Dünyanın en pahalı viskisi- 8 milyon TL'ye alıcı buldu
Christie's Müzayede Evi'nin açıklamasına göre İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen açık artırmada dünyanın en çok rağbet gören viskisi olma özelliği taşıyan 32 yıllık bir şişe Macallan viskisi, 1.2 milyon sterline (yaklaşık 8 milyon TL) alıcı buldu
Christie’s Müzayede Evi’nin açıklamasına göre İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen açık artırmada dünyanın en çok rağbet gören viskisi olma özelliği taşıyan 32 yıllık bir şişe Macallan viskisi, 1.2 milyon sterline (yaklaşık 8 milyon TL) alıcı buldu.
Christie’s’in aktardığı bilgiye göre viski 1986’da şişelendi, o zamanlar Macallan’ın piyasaya sürdüğü toplam 40 şişeden sadece bir tanesinin üzerindeki resim, İrlandalı ressam Michael Dillon tarafından yapıldı.
Açıklamada, şişedeki etikette 1700 yılında inşa edilmiş olan Macallan ailesinin tarihi malikânesinin yer aldığı bilgisine yer verildi.
Bakmadan Geçme





