E-Devlet üzerinden başvuru yapanlara aylık 3.984 TL ödeme yapılacak!
E-Devlet üzerinden başvuranlara karşılıksız para desteği sağlanacağı belirtildi.Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelen son bilgiye göre hibe başvuruları ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.
E-Devlet üzerinden başvuranlara karşılıksız para desteği sağlanacağı belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelen son bilgiye göre hibe başvuruları ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Buna göre hibe desteğinin aylık olarak 3.984 TL olarak ödeneceği açıklandı. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı hibe desteği ödemeleri ile ilgili detaylar haberimizde..
Kadın işverenleri desteklemek adına yeni bir uygulama hayata geçirildi. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” adıyla “Women-Up” Projesi geliştirildi. Buna göre destek 20 ay boyunca verilecek.
KARŞILIKSIZ PARA VERİLİYOR
SGK, başvuruları e-Devlet üzerinden alacağını duyurdu. Aylık olarak 3 bin 984 TL ödeme yapacak. Desteğin 20 ay boyunca devam edeceği belirtildi. Ödemeler ise toplam da 25 milyon avro kadar olacak.
Projeden mali destek almaya hak kazanan işverenlere asgari ücretli bir işçinin işverene maliyetinin yüzde 65’i kadar destek verilecek. Verilecek olan bu destek ise aylık 3 bin 984 TL olacak.
DESTEKTEN FAYDALANMANIN ŞARTLARI NELER?
Hibeden sadece kadın girişimciler yararlanacak. Ortaklı şirketlerde ise en az iki kadın ortak olacak.
İşletme 5 Mart 2012 tarihinden sonra kurulmuş olmalı.
İşletme, projenin uygulandığı Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa veya Kahramanmaraş’ta faaliyet göstermeli.
İşe alınan kadın çalışan, son bir yıllık ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilmeli.
İlave istihdam edilen kadın çalışan 21 Şubat 2022 tarihinden sonra işe alınmış olmalı.
Kadın işverenin işin yapısına göre esnaf, sanayi veya ticaret odasında kaydı bulunmalı.
Kadın işveren en fazla 9 işçi çalıştırıyor olmalı (Hiç işçisi olmayanlar da yararlanabilecek).
Birden fazla işyerine sahip kadın işveren bir işyeri için başvurabilecek (Birden fazla işyerindeki toplam işçi sayısı 9’u aşamayacak.)
İşverenin, yapılandırılmış olanlar hariç SGK’ya 5 bin TL’den fazla prim borcu bulunmamalı.
İstihdam edilecek kadın işçi en az bir aydır işsiz olmalı.
İlave işe alınan kadın işçi, işverenin birinci derece yakını olmamalı.
İşe alınan kadın işçi 65 yaşından küçük olmalı.
İşe alınan kadın işçi kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı almamalı (Dul veya yetim aylığı almak engel değil).
İLLERE KONTENJAN VERİLDİ
Proje kapsamında bazı illere kontenjan verildi. Kontenjanlar illere göre şu şekilde:
Ankara: 900
Samsun: 500
İstanbul Avrupa: 500
İstanbul Anadolu: 500
Denizli: 400
Aydın: 400
Kahramanmaraş: 400
Şanlıurfa: 400
Bakmadan Geçme





