Eğitim

140 Öğrenci 1 Öğretmen !

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Kalfalar İlkokulu’nda, 140 öğrenci eğitim görüyor. 140 öğrenci içinse okulda sadece bir tane öğretmen var. Öğrenciler sıralarda 4-5 kişi oturuyorlar. Kalfalar İlokulu’na atanan öğretmenler ise, ilçedeki olumsuz fiziki koşullar nedeniyle burada kalmak istemiyor.

Kalfalar Mahallesi’nde bulunan Kalfalar İlkokulu’na, Milli Eğitim Müdürlüğü 3 kez öğretmen ataması yaptı. Okulun merkeze uzak oluşu, elektrik ve su olmayışı nedeniyle atanan öğretmenler görevlerine devam etmek istemiyorlar. 

Normalde 140 öğrencinin eğitim aldığı okulda, öğrencilerin pamuk hasadına gitmesi ve şu anda hasat mevsimi olması nedeniyle sadece 70 öğrenci bulunuyor. Kalfalar İlkokulu’nda sadece Mustafa Demirböken isimli bir öğretmen görev alıyor. 

Okulda tek öğretmen olması nedeniyle, Mustafa Demirböken bütün sınıflardaki öğrencilere ayrı ayrı ders veriyor, her derse giriyor. Tek öğretmenin eğitim verdiği okulda öğrenciler, sıralarda 4’er 5’er kişi oturuyorlar.

Öğretmen Demirböken, 140 öğrenciye tek başına eğitim vermesinin sağlıklı olmadığını söyleyerek ekledi: “Şu anda sınıfta 70 öğrencimiz eğitim görüyor, 70 öğrencimiz ise aileleri ile birlikte tarım işçiliğinde çalışıyor. Tek öğretmen olarak eğitim vermeye çalışıyorum. Sınıf çok kalabalık olduğu için doğru düzgün eğitim veremiyorum. Yetkililerden bu sorunun çözülmesi ve okula öğretmen göndermelerini istiyoruz.”

Kamupersoneli.net