Eğitim

2016-2017 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman ?

2016 ÖSYS tercihlerinin açıklanmasının ardından, öğrenciler kazandıkları üniversiteye kayıt işlemlerini de yaptırdılar. Kayıtlarla beraber KYK yurt başvuru işlemleri de başladı. Geçtiğimiz günlerde KYK yurt işlemlerine dair sonuçlar da açıklandı ve KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrencilere kayıtlarını yaptırmaya başladı.

KYK yurtlarına asil adayların yerleştirmesinden sonra şimdi yedek adaylar için süreç devam ediyor. İkinci yerleştirmelerin sona ermesinin ardından, 22 Eylül 2016’da üçüncü yerleştirmeler başlayacak.

Barınma sorununu halleden öğrenciler için sırada maddi sorunlar var. Burs ya da kredi almak isteyen öğrenciler, KYK burs ve kredi başvurularının başlamasını bekliyor.

KYK’nın öğrencilere vereceği maddi destek iki türlü olacak. Birinci karşılıksız Başbakanlık Bursu, ikincisi ise geri ödemeli öğrenim kredisi. Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK, burs ve kredi başvurularının başlayacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama yapmış değil.

Kamupersoneli.net olarak geçtiğimiz yıllarda yapılan başvurulardan yola çıkarak, ekim ayı ortalarında ya da sonlarında konuya dair bir açıklama yapılmasını ve başvuruların başlamasını bekliyoruz.

Başvuruların ne zaman yapılacağına dair açıklama yapmayan KYK, yurt ücretlerine ilişkin ise açıklama yaptı. KYK’nın açıklaması şöyle:

“Yurt ücretlerinde Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere 10 TL ile 20 TL arasında değişen tutarlarda artış yapılmıştır. Yeni yurt ücretleri sisteme otomatik yansıtılmış olup ödeme ekranlarında çıkmaktadır. Ayrıca güvence bedellerinde de 5 TL ile 15 TL arasında değişen tutarlarda artış yapılmıştır. Güvence bedeli fark ücretleri de ödeme ekranlarına yansıtılmıştır. Güvence bedeli, kayıt silindiğinde iade edilecektir.

Not: Yurt ücreti ödemelerinde sıralı ödeme kuralı olduğundan, yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin öncelikle güvence bedeli fark ücretini ödemeleri daha sonra yurt ücretini ödemeleri gerekmektedir.”

Kamupersoneli.net