Eğitim

2016 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi. 

2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre adayların Yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ” https://sonuc.osym.gov.tr ” web adresi üzerinden T.C Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. DGS Yerleştirme sonuç belgeleri basılmayacak ve adrese gönderilmeyecektir. 

Adayların yükseköğretim programına yerleştiği belge ÖSYM tarafından adayın yerleştiği bölümün bağlı olduğu Üniversite Rektörlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. 

ÖSYM’den Yayınlanan Duyuru

2016-DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.  Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.