Eğitim

2017 LYS Tercih Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı !

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda binlerce aday tarafından merak ve heyecanla beklenen 2017 LYS tercih / üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Adaylar yerleştirme sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirler. 

2017 LYS Tercih / Üniversite Yerleştirme Sonuçları İçin TIKLAYIN.

ÖSYM SOSYAL MEDYA’DAN DUYURMUŞTU

2017 ÖSYS tercihleri 18 Temmuz 2017 ile 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında alınmıştı. 26 Temmuz tarihinden sonra heyecanlı bekleyiş içinde olan adaylar sosyal medyada “#LYSTercihleriAcıklansın” hastag’i ile bir kampanya başlattılar. Aday söz konusu sosyal medya kampanyası ile seslerini duyurmaya çalışan adayları rahatlatan haber ÖSYM’nin resmi sosyal medya hesabından geldi.

ÖSYM’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.” ifadelerine yer verilmişti. Bunun ardından bugün ise ÖSYM bir kez daha duyuru yaparak tercih sonuçlarının saat 17.00’den sonra açıklanacağını belirtmişti.