Eğitim

2017 ÖSYS/Üniversite Tercihleri Sona Eriyor

2017 LYS tercihleri bugün sona eriyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav takvimi aracılığı ile 2017 LYS üniversite tercihlerinin ne zaman sona ereceği daha önceden belirtilmişti.

Adaylar 2017 LYS tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri bugün saat 23.59’da sona erecektir. Tercihlere ilişkin detaylar ise şöyle;

TERCİH DETAYLARI

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

Kamupersoneli.net – ANKARA