Eğitim

2017 YLSY Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (2017-YLSY): Adaylardan Adına Öğrenim Görülecek Kurum Tercihlerinin Alınmasına ilişkin tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. ÖSYM tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2017 YLSY tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre 2017 YLSY için tercihler 5 Ocak 2018 tarihinde başladı ve 10 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda “2017 yılında 1416 Sayılı Kanun kapsamında MEB tarafından yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan ikinci aşamada, adına öğrenim görülecek kurum tercihleri alınacaktır.

Adaylar, adına öğrenim görülecek kurum tercihlerini, 05-10 Ocak 2018 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. Bu amaçla hazırlanan Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YLSY Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.