Eğitim

2018 EBA Yaz Kursu Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

EBA (Eğitim Bilişim Ağı), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olarak bilinmektedir.

Ayrıca EBA yaz kurslarının amacı okullarda, evlerde ve genellikle ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlanıyor.

PEKİ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Kurslarda görevde bulunmak isteyen kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin kendilerine ait MEBBİS şifreleriyle e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunabilecekleri ifade edildi.

Öğretmenler başvurularının alınmasıyla beraber ücretli öğretmen başvurularının onaylanması ise 12-17 Haziran 2018 tarihinde yapılacağı belirtildi ve söz konusu başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirileceğine yer verildi.

ÖĞRENCİLER NASIL GİRİŞ YAPACAK?

EBA üzerinden yürütülen e-kurs yani destekleme ve yerleştirme kursu için EBA öğrenci girişi yapmanız gerekir. Bu şifre ise öğrenci iseniz yetkili öğretmenizden, öğretmen iseniz MEBBİS’e giriş yapıp oradan istemeniz gerekmemektedir.

Diğer yandan özel okul öğrencileri bu programın sadece şifre gerektirmeyen bölümlerinden yararlanabiliyorlar.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

– EBA’nın resmi web adresi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açınız.

– Karşınızda yer alan Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişine ve oradan öğrenciler için eba girişi seçeneğini tıklayınız.

– Orada karşınıza çıkan http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresinde e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyiniz.

– Daha sonra T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekiyor.