Eğitim

2018 YKS 2. Tercihler İçin Süreç Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından onbinlerce öğrenci tercih ettikleri programlara yerleştiler. Bunun yanında çok sayıda öğrenci üniversite tercihlerinde herhangi bir programa yerleşemedi. 

Peki 2018 YKS tercih sonuçları ile herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar bundan sonraki süreçlerde nasıl bir yol izleyecekler? İşte detaylar,

2018 YKS İKİNCİ TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleştirmesi yapılmayan adaylar bundan sonraki süreçlerde ikinci tercih işlemlerini bekleyecekler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ikinci tercih işlem süreci ise ilk tercihlerde yerleştirmesi yapılan öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlayacak. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre, üniversitelere kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından ÖSYM boş kontenjanları belirleyecek ve ek yerleştirme için yeniden bir tercih süreci başlatacak. İkinci tercih sürecinin üniversitede derslerin çok fazla ilerlemeden tamamlanması gerekiyor. Bu kapsamda ikinci tercih sürecinin kısa bir süre içinde tamamlanması bekleniyor. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’nin resmi internet sayfasında yayımlamış olduğu 2018 YKS sonuç açıklama duyurusunda üniversite kayıt sürecine dair de bilgiler verildi. Bu kapsamda ilk tercihlerde yerleşen adaylar üniversite kayıtlarını 3-7 Eylül tarihlerinde yapacaklar. Adaylar ayrıca 3 Eylül ile 5 Eylül arasında elektronik kayıt işlemlerini yapacaklar. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben Tekirdağ truzim ve otel işletmeciliği kazandım ama kayıt yaptırmıcam 2. Tercih yapabilirmiyim

  2. eger size bi okul çıkmıssa kayıt yapmasanız bile ek tercih yapamıyorsunuz

  3. i̇ki̇nci̇ terci̇hde burs çikar yurt i̇çi̇nde eğer dolmadiysa kontejan yurta kayit olursunuz.

  4. 2 tercih 1.tercih yaptın ya çıkmadıysa sana bir hak daha taniniyo

  5. ilk tercihde yerleşen kişiler 2,tercihi yapamazlar. 2, tercihler üniversite kayıt işlemleri bittikten sonra başlayacak takip edin kaçırmayın…

  6. Ya ben tercih verdim fakat gelmedi bir 2.tercihler de tercih verdim yerlesebilir miyim

  7. Burs çıkar ama devlet yurdunda eğer boş kontenjan varsa öyle çıkar