Eğitim

2018 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Programlarına Başvuruları Alınacak

2018 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri kapsamında başvuruların alınacağı ifade edildi.

Ayrıca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) (ÖSYS kapsamında özel yetenek programlarına yerleşenler dahil) olmak ile beraber, Dikey Geçiş Sınavı (DGS),Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) ve Askeri Lise Mezunları için Üniversiteye Geçiş sınavı (ALÜGS) sonuçlarına göre yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine yönelik olarak;

Hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri ÖSYM tarafından alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yayımlanan duyuruya göre başvurular 2 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 10 Ekim 2018 tarihleri arasında alınacak. Aday Başvuru Formları Başvuru Merkezine teslim edilecek ve gerektiği durumlarda Başvuru Merkezince ÖSYM’ye gönderecekler ve adaylar başvuru merkezine Başvuru Hizmeti Ücreti olarak 5,00 TL ödemek zorundalar.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan duyurunun detaylarına göre;

Yerleştirme işlemine başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Aday Başvuru Formunu bu kılavuzda anlatıldığı şekilde doldurup başvuru süresi içinde kendi Üniversitelerine onaylatarak başvurularını tamamlayabilecekler.