Eğitim

2018 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olanların Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tarafından Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar “2018 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri kapsamında” başvuru sonuçlarını bekliyorlar.

Ayrıca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) (ÖSYS kapsamında özel yetenek programlarına yerleşenler dahil) olmak ile beraber, Dikey Geçiş Sınavı (DGS),Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) ve Askeri Lise Mezunları için Üniversiteye Geçiş sınavı (ALÜGS) sonuçlarına göre yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine yönelik olarak; 

Hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri ÖSYM tarafından alınmıştı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından başvuruların 2 Ekim 2018 tarihinde alınmaya başlandığı ve 10 Ekim 2018 tarihinde sona erdiği biliniyor.

Başvuru ücreti olarak ise 15,00 TL ödeme yapıldı ve ödemeler ise ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” alanı üzerinden kredi kartı/banka kartı ile 2-11 Ekim 2018 tarihleri arasında yatırılmıştı.

Diğer yandan Banka ve ATM’lerden ücret ödemesi yapılmazken yerleştirme ücretini ödeme işlemleri 11 Ekim 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erdiği duyurulmuştu.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Söz konusu 2018 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim programlarına yaptıkları yerleştirme başvurularının ne zaman açıklanacağı hakkında net bir tarih yok.

ÖSYM tarafından konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapılmadı.

Açıklandığı anda kamupersoneli.net’te olacaktır.

Kamupersoneli.net