Eğitim

2019 KYK Yurt Başvuruları Başladı ! KYK Yurt Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2019 yurt başvuru kılavuzunun adayların erişimine açıldığı ifade edildi. 

Söz konusu kılavuzda yurt başvurularının e-Devlet üzerinden nasıl yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra yurt başvuruları bugün itibari ile başladı.

ÜCRET ALINMAYACAK 

Yayımlanan kılavuzda yurt başvuruları için bir ek ücret, vergi vb. alınmayacağı belirtildi.

SAHİP OLUNMASI GEREKENLER

Ayrıca KYK yurt başvuru kılavuzunda başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerekenler de belirtildi. Buna göre adayların sahip olması gerekenler şöyle:

“Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza veya İnternet Bankacılığı ile Giriş yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapabiliyor olmalısınız.

İşleminize başlamadan önce gerekli e-Devlet Şifresi, e-İmza veya Mobil İmza’nızı temin etmelisiniz veya e-Devlet Kapısı’na entegre bankalardan birinin internet bankacılığını kullanıyor olmalısınız. e-Devlet Şifrenizi PTT’lere kimliğiniz ile birlikte şahsen başvurarak temin edebilirsiniz.

Elektronik veya Mobil İmza temin etmek için ilgili hizmet sağlayıcılardan veya operatörlerden bu hizmeti satın almalısınız.”

YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KYK yurt başvurusu yapacak olan adaylar e-Devlet sistemine giriş yapacakalrdır. E-Devlete giriş yapıldığında arama bölümüne “Yurt Başvurusu” yazılarak istenilen ekrana gidilebilir. Giriş tamamlandıktan sonra “e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede “Gençlik ve Spor Bakanlığı” altında bulunan “Yurt Başvurusu” bağlantısına tıklayarak veya “SİTE İÇİ ARAMA” kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yurt Başvurusu” bağlantısına tıklayarak yurt başvurusu gerçekleştirilebilecektir. 

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.