Eğitim

2019 Liselere Giriş Sınavı (LGS) Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2019 Lise Kayıt İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

2019 yılı Liselere Giriş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı son günlerin en çok araştırılan konuları arasında kendine yer buldu. İstedikleri liselerde eğitim görmek isteyen öğrenciler ile aileleri tarafından tercih sonuçlarının MEB tarafından açıklanacağı gün bekleniyor.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber yoğun bir tercih dönemi başladı. Özel ve devlet liselerinde 2019- 2020 eğitim lise kayıt işlemlerinin hangi tarihte başlayacağı sorgulanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan kılavuza göre Liselere Giriş Sınavı (LGS) tercih sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak ve nakiller iki dönemde alınacak.

Her bir nakil döneminde yerel yerleştirme kapsamında öğrenci alan ve pansiyonlu okullar için sadece 3 tercih hakkı verilecek.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) kapsamında tercih yapmayanlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemi tarafından otomatik olarak açık liselere yerleştirilecekler.. 

Nakil işlemleri ise 29 Temmuz-2 Ağustos arasında alınacak ve nakil sonuçları 5 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Diğer yandan Liselere Giriş Sınavı (LGS) ikinci nakil tercih başvuruları ise 5-8 Ağustos’ta alınacak ve sonuçlar 10 Ağustos’ta duyurulacak.