Eğitim

2019 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak? Üniversite Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından alınan üniversite tercihleri 28 Temmuz 2019 tarihinde tamamlanmıştı.

 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile açıklanmasından sonra üniversite kayıt tarihleri sorgulanıyor.

Üniversite tercihi yapan öğrenciler kayıtları ne zaman yapacaklarını merak ediyorlar. Peki 2019 üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?

2019 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri kapsamında herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adayların üniversite kayıtları 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve 23 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir.

Ayrıca elektronik üniversite kayıtları ise 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve 21 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN İSTENEN BELGELER NELER?

2019 yılı üniversite kayıtları için talep edilen belgeler açıklandı. Buna göre üniversite kayıtları yapacaklardan talep edilen belgeler şu şekildedir;

– Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

– Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

– 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

– Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

– Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri