Eğitim

2019 YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yapılarak YKS sonuçlarının adayların erişimine açıldığı ifade edildi. 

Sonuçlarını öğrenen adaylar tercihlerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. 

YKS sonuçları için TIKLAYIN.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yerleştirme süreciyle ilgili detaylara yer verildi. Bu bilgilere göre adaylar 29 Temmuz 2019 ile 29 Temmuz 2019 tarihleri arasında tercihlerini yapabileceklerdir. 

Adaylar tercihlerini T.C. kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak gerçekleştireceklerdir. Adaylar sadece internet üzerinden tercih yapabileceklerdir.

Tercihlerin ardından sonuçlar “https://sonuc.osym.gov.tr” web adresi üzerinden duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt hakkı kazanan adaylar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında üniversite kayıtlarını yapabileceklerdir. Ayrıca elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.