Eğitim

22 Aralık 2016'da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Okulların Tatil Edildiği İl ve İlçeler

KİLİS’TE OKULLAR TATİL

Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA EĞİTİME ARA

Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Kahramanmaraş’ta hava trafiği karşılıklı durdurulurken, yarın tüm ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

KONYA’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 7 ilçede okulların yarın tatil edilmesi kararı alındı.

Konya’da dün gece başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay başta olmak üzere Akören, Çumra, Derbent, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Taşkent, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Karapınar, Hüyük, Yalıhüyük, Emirgazi, Ahırlı ve Derebucak ilçelerinde eğitime yarın ara verilecek. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli olacağı açıklandı. Tuzlukçu İlçesi’nde de taşımalı sistemle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETİME KAR ENGELİ

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi’nde öğretime bir gün ara verildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kar yağışı nedeniyle üniversitenin Silifke-Taşucu Meslekyüksek Okulu hariç 22 Aralık 2016 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

GAZİANTEP’TE YARIN DA OKULLAR TATİL

Gaziantep’te devam eden kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın da ara verilirken kamu görevlisi malul ve engelliler de tatil süresince izinli sayılacak.

MERSİN VE HATAY’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Mersin’in Gülnar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda ve Hatay’ın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yağan kar nedeniyle ilçe merkez ve köylerinde okulların öğleden sonra tatil edildiğini belirterek “Şu an ilçe merkezi ve köylerinde yoğun kar yağışı var. Bu nedenle öğleden sonra okulları tatil ettik. Yarın da kar yağışı sürerse ona göre karar vereceğiz.” dedi.

HATAY’DA 3 İLÇEDE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Hatay’da kar yağışı nedeniyle 4 ilçenin tüm okullarıyla yüksek kesimlerde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verilecek.

Kar yağışının etkili olduğu Hatay’ın Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerindeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okularda yarın eğitim ve öğretim yapılmayacak.

Antakya, Defne ve Samandağı ilçelerindeki yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da yarın eğitime ara verilecek.

ADIYAMAN’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Adıyaman’ın Tut ilçesi merkezi ve bağlı tüm köylerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verilecek.

Alınan bilgiye göre, kar yağışının etkili olduğu Tut ilçesi merkezi ve bağlı tüm köylerinde eğitim ve öğretim bir gün tatil edildi. Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Tut ilçesinde eğitim ve öğretime yarın ara verildiğini belirterek, “Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de bir gün süre ile izinli sayılmıştır” dedi.

ALANYA’DA 5 OKUL TATİL EDİLDİ

Antalya’nın Alanya ilçesinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitimin yapıldığı 5 okul bir gün tatil edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Er, yaptığı açıklamada, farklı 5 bölgedeki okulda eğitime kar molası verildiğini söyledi. Er, öğrenci, veli ve servis araçlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için bir günlük tatil kararı aldıklarını belirterek, “Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve ortaokulu, Güzelbağ İlkokulu ve ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve ortaokulu ve Dereköy İlkokulu ve ortaokulu, Tırılar İlkokulu ve ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANADOLU AJANSI (AA)