Eğitim

30 Nisan'dan sonra okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılıyor? Resmi açıklama geldi mi?

Okulların 23 Mart tarihinden beri kapalı olması ve eğitimin uzaktan devam etmesi, öğrencilerin ve velilerin ‘Okullar ne zaman açılacak’ sorusunu sormasına sebep oluyor. Okulların 30 Nisan’dan sonra açılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

OKUL TATİLİ UZATILACAK MI?

23 Mart’ta tatile giren okullar, Bilim Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde aldığı kararla 30 Nisan tarihine kadar uzatılmıştı. 30 Nisan tarihinde sona erecek okul tatili Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle yeniden uzatılabilecek. Ancak salgının her geçen gün daha da büyümesi, vaka ve ölüm sayılarının artmaya devam etmesi okulların 30 Nisan’da açılabilmesi ihtimalini her geçen gün daha da zayıflatıyor.

30 Nisan'dan sonra okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılıyor? Resmi açıklama geldi mi?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, geçtiğimiz günlerde, uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar uzatılacağını ifade etmişti. 30 Mayıs’ın arkasından gelen 1 Mayıs’ın resmi tatil olması sebebiyle, okulların 30 Nisan’da değil de, 4 Mayıs’ta açılması planlanıyor. Ancak okul tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda henüz net bir açıklama bulunmuyor.

MEB ÇALIŞMA TAKVİMİ

2019 – 2020 eğitim öğretim takvimi şu şekildeydi:

20 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yarıyıl tatili
3 Şubat 2020 ikinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemine başlangıç
16-22 Mart 2020 tarihinde ara tatil verildi (Toplam 9 gün)
23 Mart 2020 tarihinde koronavirüs salgını sebebiyle eğitime ara verildi. Öğrenciler bu süreç boyunca uzaktan öğretim sayesinde derslerine devam edebilecek.
30 Nisan 2020 okulların açılış tarihi olarak ifade edildi.
Koronavirüs salgını sebebiyle 30 Nisan’da okulların açılıp açılmayacağı ve okulların yaz tatiline ne zaman gireceği belli değil.