Eğitim

75 Bin Öğrenciye En Az 3290 TL Destek Verilecek! Kimler Yararlanabilir?

Resmi Gazete’nin 12 Ağustos 2018 tarihli sayısında yayımlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Gören veya Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğine göre; 75 bin öğrenci, ilk defa eğitim öğretim desteğinden yararlanabilecek.

Söz konusu tebliğe göre; 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında, örgün eğitim yapan özel ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre, her kademede okulun öğrenim süresini aşmamak üzere eğitim ve öğretim destekleri sağlanacak.

Eğitim ve öğretim desteklerinden özel okul öncesi eğitim kurumlarından eğitim alanlarında 48-66 ay arasında olmak şartı ile en fazla bir eğitim öğretim yılı süresi kapsamında yararlanabileceği belirtildi.

Eğitim ve öğretim destekleri bakanlık tarafından eğitim kademelerine göre her bir derslik kapsamında belirlenmiş olan asgari ücret sayısının üzerinde ve her durumda derslik başına belirlenmiş olan azami öğrenci sayısını geçmemek kaydıyla verilebilecek.

DESTEK TUTARLARI NE KADAR?

Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 290’ar TL.

İlkokullardaki 15 bin öğrenciye 3 bin 960’ar TL.

Ortaokullar ve liselerdeki 15 biner öğrenciye 4 bin 610’ar TL.

Temel liselerdeki 24 bin öğrenciye 3 bin 960’ar TL.

Ödeme yapılacak destek tutarlarına göre toplamda 75 bin öğrenciye bu yıl ilk defa eğitim öğretim desteği sağlanacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Özel okuldaki öğrencilerin paraya mı ihtiyacı var zaten hepsi zengin çocuğu bu nasıl bir zihniyet.onun yerine devlet okullarındaki fakir fukaranın çocuklarına verilmesi gerek

  2. Huseyin Bey,zaten Zeki olup imkani olmayan ogrencilere veriliyor.(ama dediginiz gibi bizim Fakir Zenginler firsattan faydalanmaya calisiyorlar, tabiki destek cikmiyor)

  3. Gerçekten neden özel eğitimler destek görsünler ki.Milli eğitim sosyal vakıflar ile birlikte ihtiyacı olan ailelere destek vermektense.Zenginlerin kebepları yağlı olmamış gibi bir de üstüne tere yağı sürüyorlar.

  4. Ben bu özel okullara yapılan desteği anlamış değilim parası olan okutuyor zaten neden devlet para veriyor devlet okullarında yardımcı kitap alamayan ve sesini çıkarmayan öğrenciler var rehberlik farkederse ne ala yoksa yokkk

  5. Ozel okullarda ki cocuklarin durumu iyi ki ozelde okuyor durumu olmayan da devlet okulunda okuyor siz bu parayi nasil ozel okullar icin verebiliyorsunuz nasil mantik bu devlet okuluna verin ordakilerin hepsi faydalansin imkanlari olsa onlarda ozele giderlerdi